GRAVID & MAMMATRÄNING

GRAVIDTRÄNING &
MAMMAMAGE träning

TRÄNING UNDER GRAVIDITET


Att få hjälp och stöttning med din träning under graviditet, oavsett om du är van att vara fysiskt aktiv eller inte, är en investering för din kropp och hälsa, och ett fint sätt att stärka upp inför förlossning och tiden postpartum.


Träning under graviditet förbättrar och både den mentala och fysiska hälsan. Träningen sker på din nivå, utefter din dagsform, förutsättningar och tidigare bakgrund.

  

Rådfråga alltid med din barnmorska innan du påbörjar ett träningsprogram. 

MAMMAMAGE TRÄNING

- Vad är en mammamage?
En mammamage är en mage som efter graviditeten är uttöjd, har svårt att fungera optimalt och har nedsatt samspel med de andra viktiga musklerna i området som - bäckenbottenmusklerna, ryggen och diafragma. 


Man kan uppleva låg kontroll i magen, att det är svårt att spänna magen, magen kan vara öm och "bukta ut" och bli som en pyramid när du ska resa dig ur t.ex. soffan. Man kan uppleva att det är ett mellanrum eller delning (diastas) mellan de raka magmusklerna.


Det kan också vara så att man känner en svaghet eller spändhet i bäckenbotten, som då ofta hänger ihop med en dysfunktion i magmuskelaturen. Känner du dig osäker på hur och vad du kan träna för att stötta kroppen i återhämtningen, läs vidare så berättar jag mer!

- Varför är det så viktigt med träning på rätt sätt efter förlossning? 
Att börja att röra på sig efter en graviditet och förlossning hjälper kroppens återhämtning och stärker den psykiska hälsan. De tre månaderna efter förlossning, som också kallas för trimester 4, läker kroppen och återhämtar sig, och det kan vara svårt att veta hur man på bästa sätt och i lagom takt kan börja med fysisk aktivitet. Det är därför jag finns här för att hjälpa dig! 


Som certifierad MammaMage tränare by MaternityHealth - hjälper jag dig att hitta kontrollen i den "inre cylindern" - som består av de djupa magmusklerna, de djupa ryggmusklerna, bäckenbotten och diafragman. Jag hjälper dig med övningar och guidar dig i träningen tills du känner dig trygg att fortsätta på egen hand.  

Kontakta mig

 
 
 
 
 

MIN HISTORIA

Jag vet precis hur utmanande det kan vara att navigera efter en så stor omställning som att bli mamma. Att växa in i en ny roll som förälder, i en ny vardag och med en kropp som inte riktigt upplevs på samma sätt som du är van vid, och den enormt stora hormonella omställningen efter förlossning. Det är mycket för  kroppen att gå igenom och det ÄR en utmaning!

 

Om jag hade kunnat gå tillbaka i tiden nästan två år, när jag var nybliven mamma, och göra något annorlunda, så hade det varit: att ta hjälp. Att få hjälp och stöttning av någon som kan berätta och visa, utifrån mina förutsättningar och träningsbakgrund, guida mig steg för steg att komma tillbaka till träningen. 


För jag, precis som många andra, var så ivrig att komma igång med träningen igen efter förlossning, och körde på kanske lite för mycket lite för tidigt. "Jag har ändå väntat 6 veckor, det känns bra!"- tänkte jag. 

Men kroppen behöver tid, och det inser jag nu. Det tog inte länge föränn bakslag började komma och kroppen sa ifrån på flera sätt. Jag fick ta två steg tillbaka, ett framåt. Och så höll det på ett tag. Om jag hade haft någon vid min sida som kunde tala om för mig i vilken ordning jag skulle göra olika övningar - så hade min återhämtning och återgång till träningen jag var van vid, gått fortare och mer komplikationsfri. 

Med detta i ryggsäcken så valde jag att utbilda mig inom just träning under och efter graviditet. För att det är så viktigt att kunna bidra med kunskap och få hjälpa kvinnor som befinner sig där jag var för två år sen. 


Jag vill ge dig stöd och coaching så att du kan känna trygghet och få de bästa förutsättningarna för en aktiv livsstil.